Wandelweek Fisterre


Fisterre is het eindpunt van de Camino de Santiago de Compostella. Het is het meest westelijke puntje van Europa. Hier stopt de (oude wereld ) De Zee, de atlantische oceaan is de scheiding met de (nieuwe wereld )Amerika.

Aan de Costa da morte, (Dit betekent de kust van de dood, omdat er veel kliffen ook onder zeespiegel voor de kust liggen zijn er in het verleden vele boten gezonken, vandaar deze naam ) Aan deze kust liggen vele kleine vissersdorpen, lagunes,natuurgebieden.

De natuur is grillig. Kliffen, uitstekende landtongen met een gemiddelde hoogte van 2 a 300m.

Wandelen hier is pittig. Je stijgt en daalt veel. De uitzichten over de zee en landtongen is adembenemend mooi. Vaak afgeschilderd tegen een horizon met prachtige wolken-formaties.

Oude steenformaties van de Kelten, de speciale Gallische keuken, de bijzonder havens met gekleurde boten, het onverstaanbare spaans (Galego) ,de aanblik van spelende dolfijnen , dit alles maakt deze wandelweek tot een onvergetelijke gezonde vitaliserende week.

In het programma is onder meer mogelijk een natuurlijke douche van een bron, die over de rand van rotsen op de keien klettert, en als je dan hieronder staat, heb je geweldig uitzicht over de atlantische oceaan.

Ook gaan we een dagtocht maken over de berg Monte Pindo.( 621m) Een natuurgebeid met ronde rotsformaties,beekjes,bijzondere vegetatie.

We wandelen op en neer naar Lires met de mooiste baai uit deze omgeving.

Soms nemen we de geitenpaadjes over de kliffen. En stukken van de groene route van vuurtoren naar vuurtoren.

Een uitstap naar Cornota, met de grootste horreos ( graanschuur ) en een prachtige lagune staat op het programma.

Regelmatig komen we bij uitzichtspunten waar we pauze houden. Deze plekken zijn zo mooi, dat je hier uren zou kunnen zitten kijken.

Het wandelen zelf is inspannend. Regelmatig sta je te hijgen. De zilte zeelucht die dan je longen vult helpt je stevig te regenereren. Je totale lichaam wordt schoon, sterk en heel rustig. Je hoofd leeg. Je hart gevuld met schoonheid en dankbaarheid. We lopen zoveel mogelijk in stilte. Je loopt je eigen tempo. Voor iedereen is het mogelijk deel te nemen aan deze wandelweek. We kunnen de zwaarte aanpassen door andere routes te kiezen.

Omdat we het voor iedereen mogelijk willen maken, houden we de prijs bijzonder laag. En kan je een speciale week afspreken wanneer het jullie uitkomt. Er is geen maximum. We kunnen voor elke groep en grootte deze week organiseren.


Prijzen voor de wandelweek.

595,- p.p. All-in. ( Pension. Vegetarische maaltijden, drinken.Wandelbegeleiding en vervoer.) Incl ophalen en terugbrengen naar Santiago de Compostella vliegveld. Excl vliegreis en reiskosten.

TIP * Kijk op veuling.es Een goedkope spaanse prijsvechter. En Ryanair.nl

Als je ruim van tevoren boekt, vlieg je voor 150,- op en neer,vanuit nederland ,duitsland of belgie.

Bij meer als 2 pers komt er 50,- p.p. Bij. Omdat we dan een slaapaccomodatie moeten huren. Hier zijn vele mogelijkheden. Van heel luxe in een hotel met sauna en uitzicht over strand en zee. Vanaf 60,- p.p. Per nacht. Tot de mogelijkheid van een 2 persoonskamer voor 25,- per nacht. Of eenpersoons voor 20,- per nacht. Ook met uitzicht op zee. Of in een alberge op slaapzaal voor 12,- p.p.per nacht . Als wij het voor jullie regelen, kom je op een 2 persoonskamer. Per persoon is het totaal dan 645,-.


Massages.

Tijdens de week kan je een of meer massages afspreken.

Voetwassing en voetmassage 50,-

Lichaamsmassage 50,-

4 handsmassage 90,-


Individueel consult

Een tekensessie 50,-

Astrologisch consult 100,- (( Als je vooraf weet dat je dit wilt, geef dan bij opgave voor de week meteen je geboortedatum, plaats en tijd door,a.u.b. )